Cheesecake s mascarpone

Cheesecake doma veľmi obľubujeme, o čom hovorí aj počet receptov na rôzne druhy cheesecakov na mojom blogu. Ak by som sa mala rozhodnúť, ktorý je môj obľúbený, asi by som si vybrala dva, makový a karamelový cheesecake. Pri tomto recepte na klasický cheesecake s mascarpone sa mi však páči, že je univerzálny a môžete si ho dotvoriť podľa vlastných preferenciií. A kľudne z neho dotvoriť už spomínaný makový, či karamelový cheesecake. Ja som na vrch cheesecaku zvolila lesné ovocie, ale tiež sa výborne hodí čokoládavá ganache či karamel.

cheesecake_s_mascarpone

Ingrediencie cheesecake

  • 200g maslových keksov
  • 50g ovsených vločiek
  • 90g masla
  • Krém
  • 500g mascarpone
  • 250g tvarohu
  • 100ml smotany na šlahanie
  • 100g kyslej smotany
  • 1 PL hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • mrazené ovocie podľa chute
  • 1 čl vanilkového pudingu
  • 1/2 vanilkového cukru

Postup cheesecake

  1. Rúru predhrejeme na 175 stupňov
  2. Maslové keksíky rozmixujeme s ovsenými vločkami a zmiešame s roztopeným maslom
  3. Keksy nasypeme do tortovej formy, poriadne popritláčame ku okrajom formy a dáme do chladničky
  4. V miske vymiešame mascarpone s tvarohom, cukrom, kyslou aj šlahačkou smotanou
  5. Cez sitko pridáme 1 PL múky a poriadne premiešame, aby nevznikli hrudky
  6. Pridáme vajíčka a zamiešame. Krém s vajíčkami už ale dlho nemixujeme, len toľko, aby sa vajíčka spojili s krémom
  7. Krém vlejeme na stuhnutý keksíkový krust a pečieme pri 175 stupňoch približne 50 minút
  8. Cheesecake necháme vychladnúť a to najlepšie v otvorenej rúre, aby nesplasol
  9. Mrazené ovocie prevaríme s cukrom a vanilkovým pudingom, necháme mierne vychladnúť a nalejeme na vychladnutý cheesecake
cheesecake_s_mascarpone
cheesecake_s_mascarpone

No Comments

Leave a Reply