Cheesecake doma veľmi obľubujeme, o čom hovorí aj počet receptov na rôzne druhy cheesecakov na mojom blogu. Ak by som sa mala rozhodnúť, ktorý je môj obľúbený, asi by som si vybrala dva, makový a karamelový cheesecake. Pri tomto recepte na klasický cheesecake s mascarpone sa mi však páči, že je univerzálny a môžete si ho dotvoriť podľa vlastných preferenciií. A kľudne z neho dotvoriť už spomínaný makový, či karamelový cheesecake. Ja som na vrch cheesecaku zvolila lesné ovocie, ale tiež sa výborne hodí čokoládavá ganache či karamel.

Ingrediencie cheesecake
- 200g maslových keksov
- 50g ovsených vločiek
- 90g masla
- Krém
- 500g mascarpone
- 250g tvarohu
- 100ml smotany na šlahanie
- 100g kyslej smotany
- 1 PL hladkej múky
- 1/2 hrnčeka hnedého cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 2 vajcia
- mrazené ovocie podľa chute
- 1 čl vanilkového pudingu
- 1/2 vanilkového cukru
Postup cheesecake
- Rúru predhrejeme na 175 stupňov
- Maslové keksíky rozmixujeme s ovsenými vločkami a zmiešame s roztopeným maslom
- Keksy nasypeme do tortovej formy, poriadne popritláčame ku okrajom formy a dáme do chladničky
- V miske vymiešame mascarpone s tvarohom, cukrom, kyslou aj šlahačkou smotanou
- Cez sitko pridáme 1 PL múky a poriadne premiešame, aby nevznikli hrudky
- Pridáme vajíčka a zamiešame. Krém s vajíčkami už ale dlho nemixujeme, len toľko, aby sa vajíčka spojili s krémom
- Krém vlejeme na stuhnutý keksíkový krust a pečieme pri 175 stupňoch približne 50 minút
- Cheesecake necháme vychladnúť a to najlepšie v otvorenej rúre, aby nesplasol
- Mrazené ovocie prevaríme s cukrom a vanilkovým pudingom, necháme mierne vychladnúť a nalejeme na vychladnutý cheesecake


No Comments