Jeseň je tu a spolu s ňou aj sezóna môjho milovaného hokkaida! Dnes som sa ho rozhodla použiť na polievku, ktorá je zase raz rýchla, zdravá, jednoduchá a ešte aj chutná. V mojom recepte používam smotanu len ako dekoráciu, pretože ja osobne nie som fanúšik príliš krémových smotanových jedál. Ak však vy ste, určite do polievky pred dovarením pridajte sladkú smotanu, ktorá polievku zjemní.
Hokaido je otaktiež veľmi zdraviu prospešné, pretože je bohaté na vitamíny A, B, C ako aj na kalcium či beta karotén. Práve vďaka vysokému obsahu vlákniny a nízkej kalorickej hodnote pomáha pri problémoch s trávením a je tiež veľmi vhodnou potravinou pre diabetikov.


Ingrediencie
- 1ks cibuľka
- 1ks hokaido
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 čl kurkumi
- soľ
- korenie
- voda /zeleninový vývar
- olivový olej
- tekvicové semiačka
- sladká smotana podľa chute
Postup
- Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na malé kúsky a orestujeme na olivovom oleji
- Hokaido ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a tiež krátko orestujeme
- Pridáme soľ, korenie, kurkumu a zalejeme vodou/vývarom
- Varíme kým tekvica nezmekne a následne rozmixujeme ponorným mixérom
- Podľa chute pridáme sladkú smotanu a balzamiko
- Polievku podľa potreby dochutíme soľou a servírujeme s tekvicovými semiačkami
Dobrú chuť!



Tekvica ako taká nikdy nebola moja obľúbená zelenina.. no počula som toľko chvály na hokaidovú polievku, že som sa rozhoďa dať jej šancu.. tvoj receptík bol rýchly, jednoduchý a hlavne veeeeeľmi chutný takže sa táto Hokaido polievočka rýchlo stala mojou obľúbenou! ?
Jeej Táni tak to ma veľmi teší!! ❤️