Svetom sa šíri korona vírus a v tej súvislosti som na internete zachytila iniciatívu #varimzozasob. Jej pointou je varenie jedál z takých surovín, ktoré máte doma a nemusíte kvôli nim chodit do obchodu. No a presne z takých ingrediencií sú aj tieto cetoviny s tuniakom. Rýchle, chutné, jednoduché, navarené zo zásob. Ak vám nejaká ingrediencia predsalen chýba, nebojte sa experimentovať a nahradiť ju niečím iným, prípadne do receptu pridať niečo extra. Mne by sa do receptu napríklad ešte hodili olivy, tie som však doma už nemala. Takže vám prajem veľa radosti z varenia a hlavne veľa zdravia v tomto čase nečase.
Ingrediencie:
- hrubé špagety
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- 1 konzerva tuniaka
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ
- sušené paradajky (5ks)
- korenie
- oregano
- čerstvá bazalka
- syr na posypanie
Postup
- Špagety uvaríme podľa návodu
- V panvici na olivovom oleji opražíme cibuľu s cesnakom
- Pridáme konzervu paradajok, soľ, korenie, oregano a dusíme aspoň 5 minút (podľa potreby podlejeme vodou)
- Po piatich minútach zmes rozmixujeme ponormým mixérom
- Omáčku vrátime na panvicu, pridáme nakrájané sušené paradajky, tuniaka a bazalku
- Uvarené špagety zmiešame s omáčkou v panvici, a môžeme nechať pár minút postáť, aby sa chute spojili
- Podávame posypané syrom
Dobrú chuť!?

Majka, zase raz som sa rozplývala pri jedle podľa Tvojho receptu.. chutia viac než vynikajúco! ?
Hanka, tak to sa veľmi veľmi teším!! 🙂