Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake je totálna srdcovka. Kde som bola doteraz, že som ho nepripravovala častejšie? Ľahký, jemný a neuveriteľne krémový. Ako zo sna. Nepečený cheesecake je nenáročný a jednoduchý na prípravu, vyšľaháte ho za pár minút a potom už len odložíte do chladu, aby stuhol. Dokonalý nepečený dezert na každú príležitosť.

nepeceny_cheesecake

Nepečený cheesecake som prvý krát robila na oslavu prvých narodením nášho synčeka Filipa. Kto na tej oslave bol, musel si o mne myslieť že som dobre premotivovaná, pretože čo sa občerstvenia týka, bolo toho naozaj dosť. Cez nesladenú tortu pre oslávenca, tartaletky, tvarohové poháriky, chlebíčky až k spomínanému nepečenému cheesecaku. A spomedzi všetkých týchto dobrôt, práve cheesecake mal najväčší úspech. Dosť ma to potešilo, preto som sa rozhodla recept spísať aj na blog. Nech si ho môžete pripraviť aj vy, kedykoľvek dostanete chuť na jedoduchý, nepečený koláč.

Cheesecake podľa mojej chuti…Často sa stretávam s receptami na koláčiky, ktoré síce vyzerajú krásne, ale po prečítaní ingrediencií ma chuť hlavne kvôli množstvu cukru prejde.. Na to si pri mojich receptoch dávam pozor a s cukrom to zbytočne nepreháňam. Tak je tomu aj pri tomto recepte na nepečený cheesecake. Do krému z kvalitnej Sabi sľahačkovej smotany, mascarpone a tvarohu idú len dva vanilkové cukry a lyžica čučoriedkového džemu. Spolu s maslovým keksíkovým crustom sú chute dokonalo vyvážené a viac cukru netreba.

Keďže sa blíži valentín, zvolila som tématické zdobenie srdiečkami. Je to veľmi jednoduché a efektné zdobenie. Stačí vám naň kvalitný džem a špajdla. Srdiečka urobíte tak, že na vrchnú vrstvu krému dáte guličky džemu. Z guličiek urobíte kruh, ktorý následne spojíte špajdlou a tým vám vzniknú srdiečka. Jednoduché a krásne, na valentín ako stvorené

Zopár tipov k cheesecaku

  • keďže cheesecake nie je pečený, odporúčam pripraviť ho deň vopred, aby mohol cez noc v chladničke poriadne stuhnúť
  • ak sa vám nechce čakať, môžete si cheesecake pripraviť aj do pohárikov a mať tak efektný dezert hotový do pár minút (inšpirácia na cheesece v pohárikoch nájdete tu)
  • ak chcete cheesecake v ľahšej verzii, môžete nahradiť cream cheese tvarohom alebo gréckym jogurtom
  • odporúčam použiť čím kvalitnejší džem, ale nie príliš hustý (ja som použila čučoriedkový džem značky RISO a bol pre tento druh cheesecaku ideálny)
  • čučoriedkový džem môžete zameniť za iný druh džemu, alebo namiesto neho pridať do krému roztopenú čokoládu a mať tak cheesecake čokoládový
  • na vrstvenie krému je dobré použiť cukrárenské vrecká, aby bola krémová vrstva čím rovnomernejšia
  • na srdiečkové zdobene cheesecaku odporúčam použiť redší džem, aby sa srdiečka podarili
  • zdobenie srdiečkami môžete taktiež zameniť za čerstvé ovocie alebo cheesecake poliať čokoládovou ganche polevou
  • pri recepte používam formu s priemerom 20cm

nepeceny_cheesecake

Ingrediencie nepečený cheesecake

Korpus

  • 200g maslových sušienok
  • 75g masla Sabi

Plnka

  • 250g mascarpone
  • 200g cream cheese (alebo smotanová nátierka)
  • 200ml 33% smotany na šľahanie Sabi
  • 250g tvarohu
  • 2ks vanilkový cukor (40g)
  • 1-2 polievkové lyžice kvalitného čučoriedkového džemu
  • hrnček mrazených čučoriedok

Postup nepečený cheesecake

  1. Maslové keksy rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom
  2. Tortovú formu s priemerom 20cm zospodu vystelieme papierom na pečenie a nasypeme naň keksy zmiešané s maslom. Poriadne popritláčame k dnu a dáme na 15 minút stuhnúť do chladničky
  3. Mascarpone zmiešame s cream cheesom, tvarohom, smotanou a vanilkovým cukrom. Polovicu plnky odoberieme, pridáme do nej 1-2 polievkové lyžice čučoriedkového džemu a poriadne premiešame
  4. Na stuhnutý korpus naporcujeme čučoriedkový krém, pridáme mrazené čučoriedky a následne zalejeme bielym krémom
  5. Cheesecake môžeme ozdobiť srdiečkami z džemu. Na vrchnú vrstvu krému porcujeme pomocou lyžičky bodky do tvaru kruhu, ktoré následne pospájame špajdlou, čím nám vzniknú srdiečka
  6. Cheesecake dáme stuhnúť do chladničky na 4 hodiny, ideálne cez noc
nepeceny_cheesecake
nepeceny_cheesecake

Comments (7)

  • Táni 2 roky ago Reply

    Tento som minule doniesla do práce ako mini narodkové pohostenie a kolegovia sa nevedeli dojesť 😍😊
    Zdobenie mi nevyšlo tak krásne ako tebe ale chuť bola božská! 😊

    Majka 1 rok ago Reply

    Ahoj Tani, tak to sa neskutočne teším! A veľmi pekne ďakujem za spätnú väzbu!
    Pekný deň prajem 🙂

  • Andrea 1 rok ago Reply

    Dobrý deň, cheesecake vyzerá naozaj lákavo 😍 Môžem sa len prosím opýtať, aký tvaroh ste použili? Ďakujem krásne 🙂 Andrea

    Majka 1 rok ago Reply

    Dobrý deň Andrea, ďakujem 🙂 Použila som jemný plnotučný tvaroh (napr. ten z Lidl je super)

    Pekný deň 🙂

  • Natalia 1 rok ago Reply

    Dobrý deň,

    skúšala som Váš cheescake, žial sa mi rozpadol.

    Majka 1 rok ago Reply

    Dobrý deň Natália, tak to mi je
    ĺúto 🙁 Môžno nabudúce skúste nechať dlhšie odstáť v chladničke, to by mohlo pomôcť. Prajem pekný deň,
    Majka

  • Petronela 10 mesiacov ago Reply

    Akurát sa mi cheesecake chladí, ale už teraz viem, že bude výborný (ochutnala som plnku ;-D ). Len by som sa chcela opýtať, či je potrebné smotanu na šľahanie vyšľahať úplne do tuha ? Ďakujem za odpoveď 🙂

Napísať odpoveď pre Andrea Cancel Reply