Dnes sme si pre vás pripravili tento veľmi jednoduchý, no zároveň výživný pšenový šalát. Pšeno je vzácna obilnina, ktorá má pozitívne účinky na váš tráviaci systém, je vhodná aj pre celiatikov a obsahuje mnoho vitamínov skupiny B, ako aj železo či zinok. V našom recepte sme ho skombinovali so zeleninkou, syrom feta a pestom, ktoré dodalo celému šalátu jedinečnú chuť. Príprava je naozaj jednoduchá a rýchla, tak sa poďme pustiť do toho.
Ingrediencie
- 1 hrnček pšena
- 1 červená paprika
- 1 červená cibuľka
- 60g feta syru
- 1/2 uhorky
- 2-3 PL pesta
- 2 PL píniových orieškov
- soľ


Postup prípravy
- Pšeno najprv poriadne umyjeme a prelejeme horúcou vodou 2-3 krát. Do hrnca dáme jeden pohár pšena a dva poháre vody, osolíme, necháme zovrieť a ďalej varíme cca 15minút. Potom pšeno vypneme a necháme dôjsť k sebe podobne ako ryžu.
- Kým sa nám varí pšeno, pripravíme si zvyšné igrediencie. Cibuľku, uhorku a fetu nakrájame na kocky, papriku na pásiky.
- Keď je pšeno hotové, primiešame k nemu pesto, zeleninu a nakoniec feta syr. Podľa chute môžme pridať píniové oriešky alebo slnečnicové semiačka.
- Všetko spolu dobre premiešame, dozdobíme citrónom a môžeme podávať.
Dobrú chuť!

Pšenový šalát s pestom
No Comments