Tiramisu bez vajec

tiramisu-bez-vajec

Tiramisu je čistá láska. Sladké piškóty namáčané v káve so závanom amareta, preliate lahodným krémom z mascarpone a šľahačky. Nepoznám nikoho, kto by tiramisu odolal

I keď pravé tiramisu sa pripravuje s vaječnými žĺtkami, táto verzia tiramisu bez vajec je oveľa jednoduchšia a povedala by som že aj bezpečnejšia. Keď sme s Lukim ešte len randili, k narodeninám som mu pripravila pravé tiramisu z vajec. Bola som na seba úprimne poriadne hrdá. Avšak keď som mu povedala, že to je pravé tiramisu so surovími žĺtkami, nejak ho to nenadchlo. Tak som si povedala, že načo to hrotiť a odvtedy už tiramisu pripravujem bez vajec.

Recept na tiramisu je veľmi jednoduchý a rýchly. Keďže základ tvoria piškóty namáčané v káve s rumom, nemusíte sa trápiť s pečením. Krém si pripravíte vyšľahaním len troch ingrediencií a to mascarpone so šľahačkovou smotanou (odporúčam 33% Sabi) a cukrom. Potom už len vrstvíme krém na piškóty a lahodné tiramisu bez vajec máte hotové.

Tento krát som tiramisu urobila do tortovej formy a vznikla z toho krásna tiramisu torta. Darovala som ju tatinovi ku dňu otcov. a mala naozaj veľký úspech. Kľudne však môžete použiť aj obdĺžnikovú formu a tiramisu potom nakrájať na kocky, ako sa vám to viac páči.

Ingrediencie tiramisu

  • 3 balíky dlhých piškót
  • 1 hrnček uvarenej kávy
  • 2 polievkové lyžice amareta alebo rumu
  • 500g mascarpone
  • 500ml 33% Sabi šľahačkovej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 2-3 polievkové lyžice hnedého cukru (podľa chute)
  • 1 polievková lyžica kakaa

Postup tiramisu

  1. Pripravíme si kávu, ktorú zmiešame s amaretom/ rumom a necháme mierne vychladnúť
  2. V miske vyšľaháme mascarpone s cukrom a šlahačkovou smotanou
  3. Na dno formy navrstvíme piškóty namočené v káve s amaretom/ rumom
  4. Na piškóty dáme vrstvu krému a na krém opäť piškóty
  5. Takto vrstvíme, kým sa nám neminie všetok krém (posledná vrstva je krém)
  6. Vrchný krém pomocou sitka posypeme kakaom a dezert necháme stuhnúť v chladničke

No Comments

Leave a Reply