Jogurt s granolou patrí medzi naše raňajové stálice, preto u nás domáca granola nesmie chýbať. Okrem toho že domáca granola je extrémne jednoduchá na prípravu, je aj oveľa chutnejšia a zdravšia ako tá kupovaná. Nenachádzajú sa v nej žiadne zbytočné cukry, palmové tuky či skryté éčka. Presne viem čo v nej je a tým pádom čo jeme.
Keďže sa blížia vianoce, môžete túto granolu pripraviť aj ako jedlý vianočný darček a niekoho ňou obdarovať. Stačí ju po vychladnutí presypať do skleneného pohára a pekne zabaliť. Z uvedenej dávky naplníte 1 litrový pohár a jeden 3 decový pohár.

Ingrediencie
- 4 poháre ovsených vločiek
- 80g masla
- 1 hrnček vlašských orechov
- 2 čajové lyžičky škorice
- štipka soli
- 6 polievkových lyžíč medu (alebo javorového syrupu)
- 1 hrnček nakrájaných sušených jabĺk (môžete nahradiť iným sušeným ovocím)
- 1/4 hrnčeka blašírovaných mandlí
- 1/4 hrnčeka solených tekvicových semiačok
- 30g čokolády nasekanej na malé kúsky
Postup
- Rúru predhrejeme na 175C
- Vo väčšej miske zmiešame vločky, škoricu, soľ a vlašské orechy
- Pridáme roztopené maslo a med, poriadne premiešame a vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie
- Pečieme 8 minút, premiešame a pečieme ďalších 10 minút (cca, granola by mala mať krásnu zlatú farbu)
- Vytiahneme z rúry a pridáme zvyšné orechy a sušené jablká
- Po vychladnutí pridáme na malé kúsky nakrájanú čokoládu
- Domácu vianočnú granolu skladujeme v uzatvárateľných sklenených pohároch



Páči sa vám tento recept ? Budem veľmi rada, ak mi o tom napíšete v komentári 🙂
No Comments