Palacinky jednoznačne patria medzi moje najobľúbenejšie jedlá. Jedla by som ich stále dookola a už som na ne celkom výrazne naučila aj mojich chalanov. Tento recept je upravenou verziou klasických sladkých palaciniek z bielej múky, aby sme si ich mohli bez výčitiek užiť pravideľne.
Palacinky sú pripravené zo špaldovej múky s jednou “tajnou” ingredienciou- sódou. Bublinky im dodajú vláčnosť a palacinky sú aj napriek špaldovej múke krásne nadýchané. Vždy, keď ich pečiem, pridám do cesta aj štipku škorice kvôli vôni. Tá mi pripomína pečenie vianočných oblátiek, ktoré milujem a krásne vám prevonia celý byt.

Ingrediencie
- 2 vajíčka
- 1 a 1/2 hrnčeka mlieka
- 3/4 hrnčeka minerálky alebo sódovky
- 1 a 1/2 hrnčeka hladkej špaldovej múky
- 1 PL oleja
- štipka škorice
Postup
- Všetky ingrediencie zmiešame, ideálne pomocou smoothiemakera ako napríklad Nutribullet. Ak nemáte, môžete použiť aj klasický mixér, ale odporúčam najprv zmiešať vajcia s polovicou mlieka a sódy, pridať múku a následne zvyšok mlieka a sódy, aby ste sa vyhli nechceným hrudkám. Ak nemáte sódovku, môžete ju nahradiť mliekom.
- Cesto necháme chvíľu odstáť
- Palacinkáreň zľahka potrieme olejom a palacinky opekáme z každej strany do zlata
- Palacinky podávame s čím máte radi, či už s džemom, nutelou, tvarohom, ovocím..
Dobrú chuť!



Páči sa vám tento recept na špaldové palacinky? Budem rada ak mi o tom napíšete v komentári!:)
No Comments