Vždy keď máme doma prezreté banány, znamená to jediné- ide sa piecť. Najčastejšie z nich pripravujem banánový chlieb, alebo práve banánové muffiny. Sú jednoduché, rýchle, zdravé a u nás doma veľmi obľúbené. Najradšej ich máme na raňajky, olovrant, desiatu alebo len tak 😀 Pre mňa veľkou výhodou banánových muffinov je, že sa ľahko mrazia. Od kedy máme doma detičky, mrazenie som si veľmi obľúbila a banánové muffiny sú na mrazenie ideálnymi adeptmi. Takmer vždy, keď ich pečiem, z nich zopár zamrazím a potom v čase núdzi už len rozmrazujem. Je to super spôsob ako ušetriť čas a zároveň si užiť muffiny kedykoľvek, keď na ne dostaneme chuť.
Aby bol recept čo najjednoduchšií, ako odmerky používam hrnčeky a lyžice. Mám celú sadu odmernýc hrnčekov, ktoré som ešte dávnejšie kúpila v Tescu a využívam ich na pravidelnej báze. Ak originál sadu nemáte, nevadí, dá sa použiť aj klasický hrnček, ktorý má objem 2,4 dcl. Jediná ingrediencia, ktorá je uvedená v gramoch je maslo. Keď však použijete slovenské 125g maslo Sabi ako ja, stačí z neho odrezať polovicu a je to.
Ingrediencie banánové muffiny
- 3 veľmi zrelé banány
- 2 vajíčka
- 1 hrnček hladkej špaldovej múky
- 3/4 hrnčeka múky z ovsených vločiek (pomelté vločky)
- 4 PL medu alebo hnedého cukru
- 65g roztopeného masla Sabi
- 2 čajové lyžičky prášok do pečiva
- 1 polievková lyžica kakaa
- štipka soli
- 1/2 hrnčeka nasekanej čokolády
Postup banánové muffiny
- Vajíčka vyšľaháme s medom/cukrom do peny
- Pridáme prezreté banány, rozpustené maslo a poriadne spolu zmixujeme
- Múku zmiešame s pomletými vločkami, práškom do pečiva a kakaom a pridáme do cesta
- Nakoniec pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a jemne premiešame
- Košíky naplníme cestom, ale nie úplne povrch, pretože ešte narastú
- Pečieme na 180 stupňoch približne 30 minút


Páči sa vám tento recept na zdravé banánové muffiny? Budem rada ak sa o váš názor alebo postrehy podelíte v komentároch 🙂
No Comments